2009. augusztus 28., péntek

Pub Quiz

Csütörtökön nem akartam vacsorát főzni. Ha már úgy alakult, hogy még éppen itt tartózkodom a Sláger Teraszon létrejött találkozás 4. évfordulóján, ezáltal meg tudjuk ülni, menjünk el valahova. Miután sorbavettünk a lehetséges helyeket, a Brady's -az általunk kreált neve szerint Kandallós- mellett döntöttünk. Este 8 körül érkeztünk, és annak ellenére, hogy már csak 1 óra volt a konyha zárásáig, nem volt tele. Gyakorlatilag a belső helyiséget mi uraltuk, ha eltekintünk az egyik asztalnál helyet foglaló idősebb uraktól. Tulajdonképpen mivel ott voltak, nem mi uraltuk a teret, de jól hangzott.:)
Már az ajtón belépve megláttam, hogy aznap bizony Pub Quiz lesz. Az írek nagyon szeretnek játszani. Bármilyen spotfogadás jöhet nekik, de bármire szívesen fogadnak, és a különböző kvízjátékok is előkelő helyet foglalnak el a listájukon. Én is nagyon szeretem a kvízeket. Attila nem nagyon akart kötélnek állni, inkább hazafelé indult volna, amikor megjelent a kvízes srác (nem tudom a pontos beosztását annak az embernek, aki mikrofonnal a kezében felteszi a kérdéseket). A végén mégis maradtunk.:) A 20 kérdésből meglepően kevés volt az ír vonatkozású (nem úgy, mint általában); nem kellett ír politikusok nevén -hiába:)- agyalnunk. Végül 9 jó válaszunk volt. Nem sok, de volt benne olyan, amit kilogikáztunk, és büszkék vagyunk rá. Például volt egy olyan kérdés, hogy melyik film reklámszlogenje a következő mondat: A woman's heart is a deep ocean of secrets. Fogalmunk sem volt, de a Titanic tűnt logikusnak. Bejött.:) Aztán volt olyan, hogy az Interpole adatai alapján melyik autómárkát lopják leginkább. Ebben az esetben Attila brillírozott, és a Toyotára tippelt. Az volt.:)
Volt egy kérdés, ami körül kialakult némi csetepaté a résztvevők és a kvízes srác között. A kérdés az volt, hogy melyik a legnagyobb szárazföldi állat. Gyorsan hozzátette a srác, hogy nem az elefánt, mert az emlős. Aha, és az nem állat? Nem telt bele 1 perc, belemondta a mikrofonba, hogy felhívták a figyelmét rá, és igen, persze, hogy az emlősök is állatok, de továbbra is kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem az elefánt a jó megoldás. Pedig bizony az elefánt a legnagyobb szárazföldi állat! Ha a srác szerint nem, akkor mire gondolhat? A szomszéd asztalnál ülő középkorú írekből álló csapattal együtt próbáltuk megszülni a megfejtést. Sok állat szóba került. Végül ők beírták a vízilovat, mi meg üresen hagytuk. A jó megoldás a jegesmedve volt. Csak pislogtunk. Megnézném én azt a jegesmedvét, amelyik nagyobb egy elefántnál! A megoldást végül Kozi adta. Amikor meséltem neki, milyen kérdések voltak, rávágta az állatra, hogy jegesmedve. Mi van? Nem az elefánt? Erre ő azt kérdezte, hogy nem a legnagyobb szárazföldi ragadozóra gondoltam. A kérdésben nem volt benne, hogy ragadozó. Kozi ráérzett. Mi nem. Így már oké, de akkor miért maradt ki a kérdésből? Angolul így hangzott a kérdés: Which is the world's biggest land animal? Akárhogy nézem, nincs benne a ragadozó. Tulajdonképpen mindegy, nem ezen múlt, hogy nem mi nyertünk, de mégis.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése